Film: Glimpses


Hoewel bedroefd keek een betrekkelijk kleine bahá’í-gemeenschap bij het overlijden van ‘Abdu’l-Bahá in 1921 met geloof en moed naar de toekomst, gericht op de instructies die door Hem, het Middelpunt van Bahá’u’lláh’s Verbond, waren achtergelaten. ‘Abdu’l-Bahá had duidelijke richtlijnen gegeven hoe de bahá’í-gemeenschap moest groeien en zich ontwikkelen, en hoe het in toenemende mate de mensheid moest dienen. Sindsdien hebben de volgelingen van Bahá’u’lláh, tot in de verste uithoeken van de wereld, zich met ongelooflijke opofferingen ingespannen om die leiding uit te voeren. Deze film laat een glimp zien van honderd jaar streven en leren, uitgevoerd door een ontluikende bahá’í-gemeenschap, en schetst de weg die geleid heeft tot de huidige inspanningen van de gemeenschap om bij te dragen aan het ontstaan van een wereld die gebaseerd is op het principe van het één-zijn van de mensheid. Bekijk de film hier met Nederlandse ondertiteling.