“Beschouwt de mens als een mijn, rijk aan edelstenen van onschatbare waarde. Alleen opvoeding kan de schatten ervan aan het licht doen komen, en de mensheid in staat stellen daarvan profijt te trekken.”

Van alles wat ons dierbaar is zijn onze kinderen ons het meest dierbaar! Hun opvoeding begint in het gezin. Bahá’ís ondersteunen deze opvoeding graag door bij te dragen aan de geestelijke kant van opvoeding en te werken aan de geestelijke ontwikkeling van kinderen.

Dat houdt o.a. in het leren en toepassen van goede eigenschappen als geduld, vriendelijkheid, behulpzaamheid, samenwerken, verdraagzaamheid, eerlijkheid, liefde, dienstbaarheid, vastberadenheid, doorzettingsvermogen, moed, enz. Ook het geestelijk aspect om van God te houden en tot God te bidden komt steeds weer aan de orde.

De kinderklassen voor kinderen van 5 tot 11 jaar worden geleid door getrainde kinderklasbegeleiders. Een variatie aan activiteiten vindt plaats om de genoemde goede eigenschappen aan de kinderen te leren, zoals: bidden, Goddelijke teksten lezen en bespreken, zingen en muziek, verhalen vertellen, spelletjes doen, knutselen en kunstzinnige activiteiten.

Tijdens de Covid-19 pandemie is het nauwelijks mogelijk om kinderklassen te houden. Als tussenoplossing is er materiaal ontwikkeld dat door ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, jongeren, in de thuissituatie gebruikt kan worden. Er zijn 24 boekjes gemaakt die op eenvoudige wijze de bovengenoemde lesonderdelen bevatten en makkelijk toegepast kunnen worden, samen met de kinderen thuis.

Heeft u belangstelling voor deze boekjes dan kunt u die aanvragen via het contactformulier of telefonisch.

Heeft u belangstelling voor de training Kinderklasbegeleider, dan kunt u dat ons op het contactformulier laten weten of telefonisch