Kinderklassen

Kinderklassen

kinderklassen.jpg"Beschouwt de mens als een mijn, rijk aan edelstenen van onschatbare waarde. Alleen opvoeding kan de schatten ervan aan het licht doen komen, en de mensheid in staat stellen daarvan profijt te trekken."Het voornaamste doel van de kinderklassen is de vooruitgang van het kind en de verheffing van zijn of haar ziel. In de kinderklassen worden de bovengenoemde edelstenen zoals eerlijkheid, gehoorzaamheid en liefde mede aan het licht gebracht en leert het kind God loven en liefhebben. De kinderklassen zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot en met ongeveer 10 jaar. Elke les staat in het teken van een heilige Tekst over deugden en bestaat uit de volgende elementen:

* Gebed.
* Heilige Teksten begrijpen en uit het hoofd leren.
* Een verhaal.
* Zingen.
* Creatieve activiteiten: zoals tekenen en toneel.U kunt informeren op het Bahá'í-centrum waar en wanneer er kinderklassen gehouden worden.kinderklassen2.jpg Waarom doen wij dit?

* Spiritueel onderwijs biedt kinderen de kans de mooie dingen in zichzelf en anderen te ontdekken.
* Het laat kinderen kennismaken met spiritualiteit en geloof, door verhalen en wijze woorden uit alle    wereldreligies.
* Het brengt kinderen bij elkaar.
* Het laat de kinderen kennismaken met andere culturen en achtergronden, waardoor er meer begrip    komt voor elkaar. Uitgangspunten
* Alle religies komen voort uit één Goddelijke bron.
* Alle religies zijn allemaal gelijkwaardig.
* De mensheid is een familie, haar eenheid is het volgende stadium in haar ontwikkeling.
* Ieder mens is van evenveel waarde.
* Bemoediging en (zelf)discipline.
* Beraadslaging als middel om van elkaar te leren.
* Ieder mens wordt gezien als een mijn, rijk aan edelstenen van onschatbare waarde.
* Alleen opvoeding kan die schatten aan het licht brengen.

*
*

laat dit veld leeg